Koop een betrouwbare auto

Aankoop 100% verzorgd

Bezorgd om de hoek

Scherpste tarief in NL

Uniek service: Aankoop 100% verzorgd

Hoe koop je  de meest betrouwbare auto?

Heb je ervoor gekozen een occasion te kopen en weet je welke auto je wilt? Gefeliciteerd! Veel mensen vinden het namelijk al een hele klus om erachter te komen welke auto bij hen past. Weet je nog niet precies welk merk, model en type auto bij jou past? lees dan dit artikel om jou op weg te helpen inclusief een ware occasion-test.

Nu wordt het tijd om een betrouwbare occasion te kopen. Simpel toch? Wij merken bij onze klanten dat dit toch vies tegenvalt en dit dan ook precies de reden is dat een expert wordt ingeschakeld. Toch snappen wij als geen ander dat je graag zelf een poging wilt wagen. Om ervoor te zorgen dat je alsnog de meest betrouwbare occasion koopt hebben wij wat tips op een rijtje gezet. Hierin leiden we jou door het gehele aankoopproces zodat je in de aankoop van je auto geen zaken overslaat en een betrouwbare occasion koopt.

Waarom is het zo moeilijk om een betrouwbare occasion te kopen? Laten we voorop stellen dat de meeste occasions in goede conditie zijn. Echter je wilt natuurlijk voorkomen dat je net een rotte appel koopt. Het gaat namelijk om een forse investering. Vaak ligt het probleem bij de kennis die simpelweg bij jou als koper ontbreekt. Je bent nota bene geen expert terwijl een stukje expertise van groot belang is om o.a. de juiste prijs te onderhandelen, de kwaliteit te beoordelen en alle zaken te regelen die horen bij de aankoop van een occasion. Denk hierbij niet alleen aan transport maar ook zaken als garantie regelen, je eigen auto inruilen en ervoor te zorgen dat de auto op jouw naam staat. Gelukkig, als je de onderstaande stappen rustig doorloopt helpt dit om de juiste auto te kopen en ervoor te zorgen dat je hier lang van zal genieten.

Stap 1: Weet waar je op moet zoeken voor een betrouwbare auto

Voordat je online een occasion gaat zoeken is het belangrijk dat je zo goed mogelijk weet welke auto je wilt kopen. Denk hierbij aan merk, model, uitvoering, kleur, bouwjaar en niet te vergeten je budget. Dit helpt enorm om je een wegwijs te maken tussen alle auto’s die beschikbaar zijn.

Kies voor een autobedrijf

Nu wordt het tijd om jouw auto te zoeken op het juiste autoplatform. Wij raden altijd Gaspedaal.nl aan omdat dit het grootste auto platformen is in Nederland waar alle auto’s worden aangeboden door erkende autobedrijven. Hoe zit het dan met particulieren? Je wilt voorkomen een auto te kopen van een particulier. Soms voelt dit aantrekkelijk aangezien de prijzen lager liggen. Echter je weet simpelweg niet wat de staat van de auto is, de schades worden niet voor je gerepareerd en je kan ook niet terecht voor de inruil van je eigen auto of garantie. Dit geldt ook voor verzekeringen en eventuele financiering. Bij autobedrijven is het allemaal een stuk makkelijker. Zo wordt verplicht een complete onderhoudshistorie gedeeld en nemen zij verantwoordelijkheid voor de kwaliteit aangezien je ook bij hen de garantie afneemt. Ook verzorgen de meeste bedrijven jouw inruil, garantie en kan je direct terecht voor verzekering & financiering. Als laatste zorgen zij ervoor dat de laatste schades worden gerepareerd en de auto op jouw naam wordt gezet. Natuurlijk verschilt de kwaliteit per bedrijf. Daarom raden wij altijd aan om te kopen bij een Bovag erkend bedrijf. 

Filter op de juiste opties 

Gelukkig weet je al goed welke auto je zoekt. Filter daar dan ook gerust op. Behalve het filteren op autobedrijven is het belangrijk om een betrouwbare kilometerstand mee te nemen. Ondanks dat de kilometerstand niet altijd wat zegt over de kwaliteit is het zeker een goede graadmeter. Er zijn uitzonderingen waarbij een auto met veel kilometers tiptop in orde is. Echter, als je beperkt verstand hebt van auto’s kan je het beste de volgende vuistregels aanhouden voor een betrouwbare auto.

  • Tot 40.000 KM 
  • Tussen de 60.000 K – 80.000 KM
  • 120.000 KM – 140.000 KM

In de bovenstaande overweging houden wij vooral rekening met het meest recente onderhoud. Dit betekent namelijk dat de auto uitvoerig is gecheckt en benodigde reparaties zijn verricht. Dit gebeurt na elke 30.000 KM. Daarom kan je beter een auto kopen boven de 120.000 KM dan de 100.000 KM die mensen standaard aanhouden.

Om het overzicht aan occasions compleet te maken resteert enkel nog de afstand. Je wilt natuurlijk een betrouwbare auto maar het liefst houd je ook zoveel mogelijk opties over om uit te kiezen. De meeste mensen zoeken een auto binnen een straal van 30 KM. Het kost dan ook veel moeite om het land door te reizen voor een auto waarvan je niet zeker bent dat deze geschikt is. De straal hangt dan ook van jouw bereidheid om te reizen. 

Indien je wel toegang wilt hebben tot alle auto’s in Nederland kan je ook altijd gebruikmaken van onze service. Wij halen de auto die jij op het oog hebt naar een garage in de buurt. Hier kan jij de auto proefrijden en aankoop indien deze aansluit op jouw wensen. Lees hier meer over onze “auto verzorgd” service.

Door de bovenstaande zaken mee te nemen beperk je jouw zoektocht tot een handjevol auto’s waarvan de kans groot is dat deze betrouwbaar zijn. 

Stap 2: Check de auto online

Door het meenemen van de bovenstaande mogelijkheden blijven er vaak +/- 10 opties over. Dit scheelt al een hoop t.o.v. de duizenden auto’s die eerst beschikbaar waren. Zit jouw ideale occasion er tussen? Dan is het van belang om de volgende zaken na te lopen.

  • Controleer of het kenteken klopt. Dit kan je voornamelijk zien aan het NAP (Nationale Autopas) logo. Een voorbeeld van het logo vind je hieronder. Dit certificaat betekent dat de kentekenstand officieel is geverifieerd. Let op: dit geldt enkel voor Nederlandse auto’s. Koop je een buitenlandse auto en wil je zeker weten dat deze in goede staat is? Schakel dan altijd een deskundige in om dit voor jou te controleren.
  • Check de staat van onderhoud. Vaak wordt in de advertenties vernoemd of aan alle geadviseerde onderhoudsbeurten is voldoen. Dit geldt ook voor de laatst verrichte APK keuring. 

Nationale autopas logo

Wordt voldaan aan de bovenstaande voorwaarden? Dat is natuurlijk mooi. Dan wordt het tijd om contact op te nemen met de aanbieder. Om tot een eerlijke prijs te komen wil je natuurlijk weten wat de juiste waarde van een auto is. Hiervoor zijn veel handige online tools die kwalitatief veel verschillen. De meest betrouwbare gratis optie is de ANWB Koerslijst. Deze tool houdt rekening met de marktwaarde van jouw auto maar ook alle schades, eventuele extra opties en zelfs de kilometerstand. Ook laat de koerslijst zijn welke prijs je kan verwachten bij een autobedrijf t.o.v. een erkende dealer. Op deze manier ben jij gewapend om contact op te nemen met de aanbieder. Ook hierin hebben wij wat tips op een rijtje gezet om zo de juiste auto te kopen.

Stap 3: Neem contact op met de aanbieder

Een niet geheel onbelangrijk onderdeel van de aankoop het contact met de aanbieder. Dit om zowel de betrouwbaarheid van de auto te controleren en natuurlijk de juiste prijs te onderhandelen. Gezien de focus op betrouwbaarheid in dit artikel laten we de prijs even voor wat het is. 

Door de eerste 2 stappen te volgen heb je de kans op een onbetrouwbare auto al flink verkleind. Nu wordt het tijd voor een laatste check voordat je de auto daadwerkelijk gaat proefrijden. Dit betreft voornamelijk een check of de gedeelde informatie overeenstemt met de advertenties. Neem daarom contact op met de aanbieder en vraag alle schades op en verzoek het autobedrijf om foto’s van alle schades. Op basis hiervan kan je vragen of de reparatie van de schades in de prijs opgenomen kan worden. Vaak houdt het autobedrijven hier rekening mee en zullen ze hiermee akkoord gaan. Natuurlijk geldt dit alleen als je de auto daadwerkelijk aankoopt. 

Stap 4: Laat de occasion keuren

Je hebt nu een goed beeld van de auto en misschien nog belangrijker, het autobedrijf. Toch blijven er altijd rotte appels tussen zitten die niet het beste met jou als klant voorhebben. Daarom adviseren wij altijd om een onafhankelijke aankoopkeuring te doen. Binnen de keuring laat je de auto op locatie controleren door een gecertificeerde keurmeester. Deze monteur controleert de auto uitvoerig van binnen en buiten. Ook doet deze monteur een uitgebreide proefrit en deelt de bevindingen met jou middels een keuringsrapport. Hierdoor weet je zeker dat de kwaliteit in orde is en kan je doorgaan met de aankoop van je auto. 

Stap 5: Neem garantie bij jouw lokale garage

Door het volgen van alle stappen kan je met een gerust hart de auto gaan proefrijden. Bevalt de auto dan koop je deze bij het autobedrijf. Meestal neem je ook bij dit bedrijf garantie af. 6 maanden garantie is gebruikelijk en ruim voldoende om de grootste mankementen op te vangen. 

Koop je de auto buiten je eigen regio? Dan betekent dit dat de kans groot is dat je bij een ander bedrijf in onderhoud gaat. Hierdoor heeft de aanbieder van de auto een minder sterke motivatie om jouw als klant tevreden te stellen. Dit vergroot het risico op een minder betrouwbare auto. Daarom adviseren wij altijd om in garantie te gaan bij het bedrijf waar jij ook het onderhoud & reparaties laat verrichten. Indien jouw ideale auto toevallig bij een lokaal bedrijf staat heb je dan ook veel mazzel. Zo niet, dan kan je jouw auto ook via ons bedrijf kopen. 

Binnen onze service nemen onze experts het gehele aankoopproces over. Dit is inclusief zoeken, onderhandeling, onafhankelijke keuring en levering bij een garage in jouw omgeving incl. garantie. Hier ben jij dan ook in onderhoud en weet je zeker dat je altijd de juiste auto koopt. Meer weten over onze 100% verzorgd service? Klik dan op de onderstaande knop.

Bekijk Auto Verzorgd service

Klik met onze klanten

Occasionklik klant 1

Goede service verlening. Bij Autotensen kijken ze eerst naar mijn wensen en daar hebben ze de juiste auto op aangesloten.

Familie Doef
Occasionklik klant 2

Auto Tensen heeft mij wederom geholpen bij het vinden van mijn ideale occasion. Snelle service en vriendelijk personeel.

Gerrit de Vries
Occasionklik klant 3

Ik was op zoek naar een occasion, en die hebben ze voor mij gevonden! Voldeed aan mijn wensen en ik hoefde me geen zorgen te maken over de kwaliteit. Heel fijn!”

Rob Roozendaal

Ik ben zeer goed geholpen met de aanschaf van mijn nieuwe tweedehands auto.

Lambert wammes
Jan Reus - Occasion spotter

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Jan of één van onze andere occasion-spotters. Zij helpen jou graag bij het vinden van de juiste auto.

Neem contact op