Welke auto past bij mij?

Aankoop 100% verzorgd

Bezorgd om de hoek

Scherpste tarief in NL

Uniek service: Aankoop 100% verzorgd

Jouw auto aankoop volledig ontzorgd

Heb je moeite om een betrouwbare occasion tegen de juiste prijs te vinden? Één van onze  gaan vrijblijvend voor je op zoek. Tevreden? Dan kan je deze bij ons aankopen. Zo maak je gebruik van de volgende voordelen: 

De juiste occasion voor de beste prijs
Aankoopkeuring & garantie
Bezorging om de hoek
Koop pas na je proefrit
14 dagen proefrijden

Bekijk service

Hoe vind je de auto die bij je past?

Welke auto past bij mij? Dit is natuurlijk een prangende vraag voor veel mensen die hebben besloten om een auto te kopen. Sommige mensen weten al precies wat ze willen hebben uit eerdere aankopen terwijl anderen nog geen idee hebben. Voor beiden blijft het belangrijk om kritisch te kijken naar je behoefte om vervolgens te zien welke auto echt bij jouw leven past in plaats van welke auto je buurman rijdt. 

Het vinden van de juiste auto kan al snel te complex worden. Er zijn namelijk enorm veel verschillende merken en modellen, om nog maar niet te spreken over de verschillende uitvoeringen. Ook zit er weer een groot verschil tussen tweedehands en nieuwe auto’s. Het is dan ook een hele klus om jouw behoefte te matchen aan de juiste auto. Je kan altijd langs je vertrouwde autobedrijf om je te helpen. Toch snappen wij dat je eerst zelf op zoek wilt gaan. Dit artikel is dan ook bedoeld als gids om de juiste auto te vinden. 

Stap 1: weet wat je naar op zoek bent

Het internet staat vol met auto websites zoals Marktplaats & Gaspedaal. Hier vindt je al snel honderdduizenden potentiële auto’s. Het vinden van de juiste auto voelt al snel aan als het zoeken van een speld in een hooibaal. Voordat je het hele internet af gaat struinen is het belangrijk dat je eerst weet waar je naar op zoek bent. Kortom, welke informatie heb jij in de basis nodig om vervolgens actief op zoek te gaan? 

Probeer eerst voor jezelf de volgende vragen te beantwoorden:

  • Wat voor type auto wil je? Een kleine of grote auto? Wil je een hatchback of toch liever een MVP of SUV? Houdt hierin direct rekening met comfort. Wil je een auto met hoge instap of niet?
  • Welk merk & model heeft je voorkeur?
  • Benzine, diesel of toch een zuinige auto zoals elektrisch? 
  • Automaat of handgeschakeld?
  • Voor hoeveel personen is de auto bedoeld?  6 persoon auto of 7 persoons auto?
  • Hoeveel portieren wil je? 3 of 5?
  • Wat is je budget?
  • Heb je een voorkeur voor een maximaal aantal kilometers?
  • Van welke opties wil je gebruikmaken?
  • Welke kleur moet je auto hebben?

Zodra je de bovenstaande vragen door bent gegaan kan je gaan focussen op de zaken waar je nog geen antwoord op hebt. Pas nadat je alle vragen hebt beantwoord kan je het beste op zoek gaan naar specifieke auto’s die binnen jouw kaders passen op tweedehands auto platformen zoals Gaspedaal.nl. 

Stap 2: Match de juiste auto op basis van je behoefte

Er zijn meerdere wegen naar Rome om erachter te komen welke auto bij je past. Simpelweg komt dit neer op “zelf zoeken”, “online test raadplegen” of “hulp inschakelen van een expert”. Deze zaken kan je natuurlijk ook combineren. Sommige mensen kiezen ervoor om alles zelf te doen. Echter, de aankoop van een auto is vaak, na je huis, de grootste investering. Daarom is het belangrijk dat je de auto kiest die bij je past en zo een miskoop voorkomt. 

Maar liefst 70% van de Nederlandse automobilisten zou namelijk liever een andere auto hebben dan die ze nu hebben. Aan de hand van de bovenstaande vragen is de kans dan ook vrij groot dat je nog niet op alles een antwoord hebt. Wij adviseren daarom om eerst zelf kennis op te doen om vervolgens een deskundige in te schakelen die je helpt om je droomauto te vinden. Ook zijn er wat interactieve tools beschikbaar die je helpen om de juiste auto te vinden. Wensauto is één van deze tools.

Doe de occasion-test en vind welke auto past.

Op het internet zijn veel testen te vinden die beweren jou te helpen met het vinden van je droomauto. Vaak in de vorm van een vragenlijst waar jouw ideale auto uit komt rollen. Bij de meeste van deze tools zit geen slimmigheid achter en komt uit alle testen dezelfde extravagante opties uit. 

Een uitzondering op de regel is Wensauto. Wensauto is een gratis tool die erop gericht is om “zoals je waarschijnlijk verwacht” de auto van je wensen te vinden. Ook bij Wensauto wordt aan de hand van verschillende vragen een auto geadviseerd. Het verschil is echter dat er een psychologisch model achter zit en een enorme database aan verschillende merken, modellen & type. Hierdoor kijkt Wensauto voornamelijk naar wat voor type persoon jij bent en wat jouw behoeften echt zijn. Vervolgens adviseren zij verschillende modellen en type auto’s. Zit jouw ideale auto ertussen? Dan kan je actief op zoek naar de tweedehands auto die hierbij past. Door niet vanuit jouw eigen voorkeur te redenen kijkt Wensauto echt welke auto bij je past en doorbreken zij hierin de behoefte om altijd maar dezelfde auto te kopen als iedereen om je heen. Een serieuze aanrader dus.

Doe de test

Laat je auto vinden door een deskundige.

In jouw actieve zoektocht heb je vast al informatie ingewonnen bij een kennis of familielid. De kans is ook groot dat je hiermee niet veel verder bent gekomen. Voorkeuren verschillen en het kopen van een auto is zeer persoonlijk. Dit hangt niet alleen af van persoonlijke smaak en beschikbaar budget maar ook van praktische zaken als kinderen, woon-/werkafstanden, vakantiebehoefte en parkeergelegenheid. 

Zelfs als je eenmaal weet welk merk, model en uitvoering je wilt begint het spel pas echt. Dan wordt het namelijk tijd om deze auto te matchen aan het voltallige online aanbod een tweedehands auto’s. Inmiddels zijn dit geen honderdduizenden opties meer maar je houdt er vaak nog honderden over. Als je hier geen fulltime job van wilt maken kan je altijd bij een specialist terecht. Vóór het internet was het ten slotte altijd al de rol van een autobedrijf om te vinden welke auto bij je past. 

Natuurlijk verschilt de reputatie flink per autobedrijf. Daarom is het handig om jezelf van tevoren goed in te lezen en tools zoals Wensauto te gebruiken om te weten welke auto je wilt en welke kosten je kan verwachten. Dit is een perfect moment om je vraag bij een betrouwbare specialist neer te leggen die voor jou op zoek gaat naar de juiste auto. Zij hebben jarenlange ervaring in het vinden van de juiste auto en zo voorkomen je een miskoop. Zeker in het geval van een auto wil je simpelweg deze risico’s niet nemen zodat je straks vol vertrouwen de weg op kan in je nieuwe bolide.

Dit is dan ook precies de reden waarom Occasionklik is opgericht. Aan de hand van jouw wensen vinden onze specialistes de beste opties. Zit jouw occasion ertussen dan regelen wij de rest. Van onderhandeling tot keuring en transport naar een garage in jouw omgeving. Je koopt de auto simpelweg via ons. Meer weten? Bekijk direct onze dienst. 

Vind mijn occasion

Wil je toch zelf op zoek naar een tweedehands auto op het internet? Lees dan de volgende tips om de meeste betrouwbare auto te vinden.

Klik met onze klanten

Occasionklik klant 1

Goede service verlening. Bij Autotensen kijken ze eerst naar mijn wensen en daar hebben ze de juiste auto op aangesloten.

Familie Doef
Occasionklik klant 2

Auto Tensen heeft mij wederom geholpen bij het vinden van mijn ideale occasion. Snelle service en vriendelijk personeel.

Gerrit de Vries
Occasionklik klant 3

Ik was op zoek naar een occasion, en die hebben ze voor mij gevonden! Voldeed aan mijn wensen en ik hoefde me geen zorgen te maken over de kwaliteit. Heel fijn!”

Rob Roozendaal

Ik ben zeer goed geholpen met de aanschaf van mijn nieuwe tweedehands auto.

Lambert wammes
Jan Reus - Occasion spotter

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met Jan of één van onze andere occasion-spotters. Zij helpen jou graag bij het vinden van de juiste auto.

Neem contact op